Kinesitherapie

Hoe werkt het?

Als kinesitherapeut zijn we uw persoonlijke bewegingscoach. Een coach die u uitlegt welke factoren aan de basis kunnen liggen van uw specifiek probleem, u stap voor stap begeleidt naar een vlot herstel én u adviseert over het hoe en waarom van uw probleem zodat u het zelfstandig leert beheersen.

Kinesitherapie bewijst zijn kracht:
- na een (sport-)blessure
- na een orthopedische ingreep
- na een overbelasting

Meerdere oorzaken kunnen aan de basis liggen van pijn- en bewegingsproblemen. Wij bekijken en behandelen uw probleem dan ook vanuit verschillende hoeken. Onze missie? U bewegen tot een pijnvrij en gezond leven.

Manuele therapeutische ondersteuning

Manuele therapie is aangewezen bij pijn in spieren en gewrichten en bij bewegingsbelemmering. Manueel therapeutische technieken (incl. manipulaties) kunnen al op korte termijn zorgen voor een verlichting van uw klachten.

Actieve revalidatie

Bij een rugletsel; sportblessure of na een operatie van het bewegingsapparaat helpt actieve revalidatie aan de hand van gerichte oefeningen uw lichamelijke belastbaarheid weer terug te brengen naar het niveau van voor de blessure.

Verloop

Na een anamnese (intakegesprek) gaan we over naar een klinisch onderzoek. Hierbij worden de mobiliteit, kracht en reflexen getest in het kader van de klacht. We kijken naar mogelijk afwijkende resultaten en leggen de link met de rest van het lichaam.
Aan de hand van deze informatie stellen we een behandelplan op.